3 yaşındaki çocuğun hayatını 2,5 yıl zehir ettiler. Yanlış teşhis skandalı. Bu kadar olmaz

Gaziantep’te ikamet eden altı yaşındaki Buğra Koç, üç yaşındayken yanlışlıkla hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konuldu ve gereksiz yere iki buçuk yıl kemoterapi tedavisi aldı.

Tedavi boyunca iyileşme göstermeyen çocuğun, başka bir hastanede yapılan kapsamlı tetkikler sonucunda sistemik jia olarak bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastalığına sahip olduğu belirlendi.

Anne Hatice Koç, yaşadıkları zorlu süreçte kemoterapi tedavisi aldıklarını ve neredeyse ilik nakli yapılacak noktaya geldiklerini ifade ederek, sorumlu doktorlardan şikayetçi olduklarını dile getirdi.

Gaziantep ve Adana’da yaşanan sağlık skandalı, “Bu kadar olmaz” tepkilerine neden oldu.

Hatice-Süleyman Koç çiftinin oğlu Buğra Koç, 2021 yılında üç yaşındayken aniden rahatsızlandı.

Dirençli yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan çocuğa yapılan tüm tetkikler net bir sonuç vermedi.

Gaziantep ve Adana’daki iki farklı devlet hastanesine başvuran aileye, Adana’daki hastanede HLH teşhisi konularak acil kemoterapi tedavisine başlanması gerektiği bildirildi.

Doktorların teşhisi sonrası, o zaman üç yaşında olan Buğra’ya kemoterapi ve kortizon tedavisi uygulanmaya başlandı. Tedavi sürecinde çocuğun saçları döküldü ve aşırı kilo aldı.

ROMATİZMA HASTASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İki buçuk yıl süren ve iyileşme göstermeyen tedavinin ardından, Hatice-Süleyman Koç çifti Adana’daki bir özel hastaneye başvurdu. Burada yapılan geniş çaplı tetkikler sonucunda, küçük Buğra’nın sistemik jia olarak bilinen ateşli-iltihaplı romatizma hastası olduğu ve tedavisinin iki haftada bir yapılması gereken aşı olduğu tespit edildi.

Anne Hatice Koç, yaşadıkları zor günleri anlatırken, gereksiz yere kemoterapi tedavisi aldıklarını ve ilik naklinin eşiğinden döndüklerini belirtti ve sorumlu doktorlardan şikayetçi olduklarını ifade etti.

“ÇOCUK ŞİŞMEYE BAŞLADI”

Anne Hatice Koç, 2021 yılında yüksek ateş nedeniyle Gaziantep’teki tüm özel hastanelerde tedavi gördüklerini, ancak çocuğun enfeksiyonunun düşürülemediğini ve Adana’daki bir devlet hastanesine sevk edildiklerini anlattı.

Belinden sıvı alınan Buğra’ya kortizon tedavisi uygulandıktan sonra durumunun iyiye gittiğini, ancak iki ay sonra çocuğun şişmeye başladığını ve doktorların “çocuğunuzda hiçbir şey yok” dediğini söyledi.

On gün sonra çocukta tekrar aynı şikayetlerin başlaması üzerine Adana’ya başvurduklarında, çocuğa acilen kemoterapiye başlanması gerektiği ve hemofagositik sendrom teşhisi konulduğunu belirtti.

Anne Koç, “Keşke kanser olsaydı da bu hastalık olmasaydı” şeklindeki doktor sözleriyle şok yaşadıklarını ifade etti.

“YOK YERE İLİK NAKLİ YAPILACAKTI”

Tedavinin ilik nakli olduğunu ve uygun donör bulunamadığı için naklin gerçekleşmediğini belirten anne, tedavi sürecinin sonunda iyileşme olmadığını ve çok zor günler geçirdiklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx