6 milyon otomobile 28 bin TL ceza kapıda

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Otomobillere Para Cezası Uyarısı

Ülkemizde akaryakıt sektöründeki usulsüzlük ve kayıtsızlık nedeniyle yıllık milyarlarca liralık vergi kayıpları yaşandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu durumu engellemek amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin (UTTS) yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan uygulamada yaşanan sorunlar sebebiyle kayıt tarihleri, 31 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Sisteme kayıt yaptırmayan araçların ise para cezaları belirlendi. Düzenleme kapsamına alınan 8 milyon araçtan sadece 2 milyonunun UTTS işlemlerini tamamladığı öğrenildi.

Son 2 Gün!

Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, yeni dönemde uygulanacak kuralları ve cezaları duyurdu:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2.5 milyon vergi mükellefinin 8 milyon aracın 713 milyar TL’lik akaryakıt tüketimini UTTS ile takip etmeye başlıyor. ancak yoğunluk nedeniyle sisteme kayıt tarihi 31 Ocak 2025’e ertelendi. Yani 31 Ocak 24.00’e kadar süre verildi ve şimdi sadece 2 gün kaldı.

Eğer bu tarihe kadar kayıt ve ödeme yapılırsa, 30 Nisan’a kadar montajlar tamamlanabilecek.

28 Bin TL Para Cezası!

Bu süreyi kaçıran taşıt sahipleri, akaryakıt harcamalarını gider gösteremeyecek ve 7.000 ila 28.000 TL arasında özel usulsüzlük cezası ödeyecekler.

TTO ve donanım siparişlerini tamamlamayan akaryakıt istasyonları ise her bir tespit için 280.000 TL özel usulsüzlük cezası ödeyecekler. Bu nedenle, belirtilen süreleri kaçırmamak ve yaptırımla karşılaşmamak için kayıtlarınızı yarın gece 24.00’e kadar tamamlamanız önemlidir.

UTTS geçişi sürecinde http://utts.gov.tr adresinden TTB siparişi vermek üzere kayıt yaptırarak ödeme işlemlerini tamamlayan taşıt sayısı 2 milyonu aşmış durumda. Ayrıca yaklaşık 12 bin akaryakıt istasyonu da sisteme dahil olmuş bulunuyor.

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir