Bakanlıktan bayram öncesi ‘fahiş fiyat’ ve ‘etiket’ denetimi

Ticaret Bakanlığı Ramazan Ayı ve Bayram Öncesi Denetimlerini Sıklaştırıyor

Ticaret Bakanlığı ekipleri marketlerde yaptıkları denetimlerde ürünlerin gramajlarından fiyat değişim tarihlerine kadar birçok konuyu inceledi. İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, bir market denetiminde yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığı olarak piyasa denetimlerine devam ettiklerini belirtti. Menteşe, “Ramazan ayı ve bayram öncesi denetimlerimize ağırlık verdik.” dedi.

Menteşe, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü olarak 105 kişilik 41 ekip ile 30 ilçede 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında denetimler yaptıklarını açıkladı. Ocak ayından bu yana kentte 1 milyon 400 bin ürün incelendiğini belirten Menteşe, yaklaşık 30 bin üründe eksiklik tespit edildiğini ve idari yaptırımlar uygulandığını söyledi.

Menteşe, restoran denetimleri ve menü incelemeleri de yaptıklarını vurgulayarak, fiyatlarda indirim ve artışları takip ettiklerini ifade etti. Marketlerde yapılan denetimlerde fiyat değişim tarihlerinin incelendiğini ve bazı ürünlerde yüksek fiyat tespit edildiğini belirten Menteşe, gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Denetimlerin devam ettiğini ve bakanlığa bildirilen anormalliklerin değerlendirildiğini belirtti.

FİYAT DEĞİŞİM TARİHLERİ İNCELENDİ

Menteşe, denetim yapılan markette birkaç üründe fiyat değişim tarihinin olmadığını ve tutanak altına alındığını belirtti. Ayrıca, et reyonunda bazı ürünlerde yüksek fiyat tespit edildiğini aktaran Menteşe, konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılacağını belirtti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.