Başkentten ihracat 2024’ün ilk çeyreğinde 3,5 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan Yapılan İhracat Rakamları Açıklandı: Çin En Çok İhracat Yapılan Ülke

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre, Türkiye’nin mart ayındaki toplam ihracatı 23 milyar 385 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-mart döneminde ise ülke genelinde yapılan ihracat miktarı 65 milyar 306 milyon doları aştı.

Ankara’dan yapılan ihracat rakamları da oldukça dikkat çekici. Ocak-mart döneminde başkentten gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,2 artarak 3 milyar 491 milyon 2 bin dolara yükseldi. Önceki yılın aynı döneminde ise Ankara’dan 2 milyar 953 milyon 164 bin dolarlık ihracat yapılmıştı.

Ankara’dan yapılan ihracatın ülkelere göre dağılımı incelendiğinde, en çok ihracat yapılan ülke Çin oldu. Çin’e bu dönemde 245 milyon 91 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Çin’i sırasıyla 235 milyon 969 bin dolarla Almanya, 227 milyon 542 bin dolarla ABD, 194 milyon 929 bin dolarla Bulgaristan ve 152 milyon 545 bin dolarla Irak takip etti.

Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektörü Öne Çıkıyor

Ankara’dan yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımı incelendiğinde, “kimyevi maddeler ve mamulleri” sektörünün en fazla satış gerçekleştiren sektör olduğu görüldü. Ocak-mart döneminde bu sektörden yapılan ihracat miktarı 383 milyon 608 bin dolar olarak kaydedildi. “Otomotiv endüstrisi” 363 milyon 595 bin dolarlık ihracat ile ikinci sırada yer alırken, “makine ve aksamları” sektörü 346 milyon 186 bin dolarlık ihracatla üçüncü sırada bulunuyor.

Sektör bazında en fazla artış yapan sektör ise yüzde 198,4 ile “gemi, yat ve hizmetleri” sektörü oldu. Bu sektörü yüzde 91 artış ile “hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri” sektörü takip etti.

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir