Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi KKTC’de İmzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi hakkında bilgi verdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını belirtirken, KKTC’de kurulacak sistemin imza töreninin tarihinin 23 Ocak 2024 olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN DOĞU AKDENİZ’DE ETKİNLİĞİ ARTACAK

Bakan Uraloğlu, Doğu Akdeniz GTH Projesi’nin Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki etkinliğini artıracağını vurgulayarak, “Proje ile mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında deniz trafiğini izleyebileceğiz. Projede tamamen milli olarak geliştirilecek yazılım ile teknolojik bağımsızlık sağlayacağız.” açıklamasında bulundu.

“TRAFFIC GÖZETLEME İSTASYONLARININ İNŞAAT VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Gazimağusa’da bir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin kurulacağını belirterek, projenin Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ve yükleniciliğini HAVELSAN’ın üstlendiğini aktardı. Ayrıca, Karpaz, Sadrazamköy ve Çayırova’daki Trafik Gözetleme İstasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarının başladığını da sözlerine ekledi.

Bilgi Kaydedilecek ve GTH Merkezine Gönderilecek

İnşaat ve altyapı çalışmalarına başlanan Trafik Gözetleme İstasyonlarının GTH’nin ana bileşenlerinden olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Trafik Gözetleme İstasyonları sayesinde 24 saat kesintisiz izleme yapabileceğiz. Gemi Trafik Hizmetleri kapsamında herhangi bir gemi anında tespit edilebilecek ve bilgiler anında merkezlere iletilerek kazaların önlenmesi sağlanacak.” dedi.

“KAZA RİSKLERİNİN TESPİTİ VE UYARILARIN YAPILMASI İÇİN SİSTEM KULLANILACAK”

Bakan Uraloğlu, sistemin çalışma prensiplerine değinerek, “Gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi gibi işlemleri bu sistemler sayesinde sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Related Posts

TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

TESK Genel Başkanı Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde özellikle büyükşehirlerde artan nüfus göz önünde bulundurularak modern ve hijyenik kurban kesim alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir