Ermenistan, Filistin’i tanıma kararı aldı

ANKA

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken, Filistin’e çeşitli ülkelerden destek gelmeye devam ediyor.

Son olarak Ermenistan da, Filistin devletini resmen tanıdı.

Ermenistan devlet radyosunun Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberine göre, bakanlık açıklamasında, “Gazze’deki felaket boyutundaki insani durum ve devam eden askeri çatışma, çözüm gerektiren uluslararası siyasi gündemin başlıca konularından biridir. Ermenistan Cumhuriyeti, sivil altyapıya yönelik saldırıları, sivil nüfusa karşı şiddeti ve silahlı çatışma sırasında sivillerin rehin alınmasını ve kaçırılmasını kesinlikle reddetmekte ve bunların koşulsuz serbest bırakılması için uluslararası toplumun taleplerine katılmaktadır” denildi.

“Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti’ni tanımaktadır”

Ermenistan’ın Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararlarına katıldığı belirtilen açıklamada ayrıca, “Ermenistan Cumhuriyeti, Ortadoğu’da barış ve istikrarın sağlanmasına, Yahudi ve Filistin halkları arasında kalıcı bir uzlaşının kurulmasına içtenlikle ilgi duyuyor. Çeşitli uluslararası platformlarda, Filistin sorununun barışçıl ve kapsamlı bir şekilde çözülmesi için her zaman savunuculuk yaptık ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümü için ‘iki devletli’ çözüm planını destekledik. Bu yolun, Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlamanın tek yolu olduğuna inanıyoruz,” ifadeleri yer aldı.

“Yukarıda belirtilenlere dayanarak ve uluslararası hukuka, eşitlik ilkesine, egemenliğe ve halkların barış içinde bir arada yaşamasına bağlılığını yeniden teyit ederek, Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti’ni tanımaktadır,” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx