Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho: Kimse bana bunu söylemedi! Şampiyonluk sözleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, ülkesinde RTP’ye röportaj verdi. Tecrübeli teknik adam, oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin teklifini kabul etme sebebini açıklayan Mourinho, şunları söyledi: “Teklifi kabul etmemi sağlayan şey, kazanmak için antrenman yapmayı, kazanmak için oynamayı özlememdi.

‘AVRUPA SEVİYESİNDE ZORLUKLAR OLACAK’
Roma’da kazanmak için oynamadım. Ben oradayken takımın hep kazanmak için oynadığını söylediler ama bu doğru değil. Öyle ki ayrıldığım andan sezon sonuna kadar hiçbir şey değişmedi. Avrupa kupalarında başardıklarımız biraz alışılmışın dışındaydı ama ülke içinde rekabet edecek durumda değildik. Avrupa seviyesinde Fenerbahçe’nin de zorlukları olacaktır.

‘ŞAMPİYONLUK İÇİN OYNAYACAĞIZ’
Tarihsel olarak Beşiktaş, Galatasaray, bazen Trabzonspor ve biz şampiyonluk için mücadele etmişiz. Yine şampiyonluk için oynayacağız. Bu da beni motive eden bir şey. Roma’da bu yoktu, Tottenham’da yoktu. Puan kaybetmemeyi ve her zaman kazanmak için oynamayı özlüyorum.

ŞAMPİYONLAR LİGİ SÖZLERİ
Şampiyonlar Ligi’ne erişim biraz karmaşık olacak: Vay canına! Üç play-off var ve üç play-off’un yanı sıra sekiz oyuncu da EURO 2024’te oynayacak! 22 Temmuz’da bir play-off var ve oyuncularımın bir an evvel EURO 2024’ten ayrılmalarını istiyorum. Çünkü ilk turu Partizan ya da Lugano’ya karşı oynamak zorunda kalabilirim ki bu hiç de kolay değil, hele ki sekiz oyuncu olmadan…

‘KİMSE BANA BUNU SÖYLEMEDİ!’
Jose Mourinho’ya röportajda, Fenerbahçe’nin transfer bütçesinin 62 milyon euro olup olmadığı soruldu. Portekizli teknik adam bu soru üzerine ise şunları söyledi: “Transfer için 62 milyon mu? Kimse bana bunu söylemedi. Ortada bir bütçe yok.

‘BİR ŞEYLERE İHTİYACIMIZ VAR’
İç sahada iyi bir takımlar, lig için sonuna kadar savaştılar, son maça kadar Galatasaray’ın biraz gerisindeydiler. Üçüncüye önemli bir fark attılar, iç sahada iyi bir takımlar. Ama açıkçası şampiyon olmak ve Avrupa’da ilginç bir şeyler yapmak istiyorsak, bir şeylere ihtiyacımız var.

‘BİRİYLE DAHA FAZLA EMPATİ KURABİLİYORUM’
Sportif Direktör benimle aynı dili konuşuyor, tecrübeli bir adam, Türk futbolunun gerçeklerini biliyor. Başkanın kim olduğunu yarına kadar öğrenemeyeceğiz. Biriyle daha fazla empati kurabiliyorum çünkü daha uzun görüşmeler oldu ama ikisinin de, sonradan yarıştan çekilen üçüncüsü de dahil olmak üzere, üçünün de beni istemesi beni motive eden bir şeydi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx