Hande Doğandemir: Estetik bana yakışmıyor

 

Hande Doğandemir, Elele dergisinin yeni sayısı için objektif karşısına geçti. Hakkında merak edilenleri de anlatan oyuncu, “Hayatımın sakin bir dönemindeyim. Bir yandan da ürettiğim, kendime farklı yollar çizdiğim, hayallerimin peşinden gittiğim bir dönem” dedi.

“SİNEMA DAHA KALICI”

Ünlü isim, birçok dizi, tiyatro ve filmde rol alan oyuncu sinemanın yerinin kendisinde farklı olduğunu söyledi.

Sinemanın yeri her zaman çok farklı. Oyunculuğu alanlara göre ayırmıyorum, benim için hepsi bir ama sinema tabii ki tarihe bir not bırakmak gibi. Televizyonda ne yaparsak yapalım ister 3 bölüm, ister 63 bölüm sürsün; günün sonunda popüler kültürün bir parçası olarak bitip gidiyor. Sinema hem kişisel tarihinizde hem de sektör tarihinde daha kalıcı bir yere sahip. O yüzden ilmek ilmek işlediğiniz bir hikâyeyi o kocaman perdede izlediğiniz ilk an çok heyecan verici.

“KÖTÜ BİR KARAKTERİ CANLANDIRMAK ÇOK İSTERİM”

Doğandemir, “Hayat verdiğiniz karakterlerin pek de karanlık tarafta olmadığını fark ediyoruz. Neden kötü bir karakteri, esaslı bir anti-kahramanı canlandırmadınız?” sorusuna, “Evet, genelde hep sevilen, evimizin kızı rollerinde görmek istediler beni. Nedenini bilmiyorum; tipolojik olarak böyle uygun olmuş olabilir. Sadece ‘Annemizi Saklarken’ dizisindeki Handan’ı burada farklı tutabilirim ama yine de karanlık, bir anti-kahraman değildi o da. Çok isterim tabii ki böyle bir karakteri canlandırmak. Ben yelpazesi geniş, kendini tekrar etmeyen bir oyuncu olmak için çabalıyorum ve işlerimi böyle seçmeye özen gösteriyorum. Umarım bir gün karşıma böyle bir hikâye çıkar ve onu da keşfedebilirim” yanıtını verdi.

“YALNIZLIĞINA ÇOK DÜŞKÜN BİRİYİM”

“Yalnızlık, çağımızda hak ettiğinden az değer görüyor olabilir mi? Siz yalnızlığı nasıl görüyorsunuz” sorusu üzerine güzel oyuncu, “Yalnızlığına çok düşkün biriyim. Açıkçası o konforlu alana alıştıkça da vazgeçemiyorsunuz. İnsan sosyal bir varlık. Tabii ki çevremizde sevdiklerimiz olmalı. Ben paylaşarak mutlu olabilen biriyim ama özel hayatında ilişkisiz yapamayan biri hiç olmadım. Hatta yalnızlığı sevebilmeyi çok değerli buluyorum. Hayat, sevdiğin insanla paylaştığında elbette çok güzel ama önce kendi kendinle yaşayabilmeyi sevmek gerek” ifadelerini kullandı.

“BİR HOBİDEN DAHA FAZLASI”

Fotoğrafçılığa büyük merak duyan Hande Doğandemir, “Fotoğraf çekmek benim için bir hobiden daha fazlası. Görsel sanatların her alanına ilgim hep olmuştur ama fotoğrafın ayrı bir yanı var. Genelde hep makinem benimle olur; hem dijital, hem analog çekmeyi çok seviyorum. İleride bununla ilgili hayata geçirmek istediğim projelerim var” şeklinde konuştu.

“İLGİLENMİYORUM”

Estetik yaptırmadığını dile getiren ünlü oyuncu, “Estetiğin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yaptırsam saklamak için bir neden de göremiyorum ama ilgilenmiyorum açıkçası. Bana yakışmıyor, o yüzden ilgi alanımda değil” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx