Maden İşçileri Özelleştirmeye Karşı Yürüyüşe Geçti

Çayırhan Termik Santrali ve maden sahalarının özelleştirilmesine karşı mücadele eden maden işçileri, Beypazarı’ndan Ankara’ya doğru yürüyüşe başladı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, müzakere sürecinin başlamaması nedeniyle yeniden yollara düştüklerini belirtti.

Kasım ayında başlattıkları yürüyüşü, özelleştirmenin Mart ayına ertelenmesi üzerine durdurduklarını hatırlatan Akçul, “Mücadelemiz sürecek Devletimiz, işçisinden yana tavır alır, işçiye ve yöreye zarar verecek bu uygulamadan vazgeçer diye ümit ettik. Çünkü bizim Devletimiz işçisini korur, emekçiyi gözetir, haklıdan mağdur oluşturmaz, yöre insanının aleyhine bir şey yapmaz inancıyla doluyduk. ‘Ortada bir yanlış var ve yanlış hesap, Bağdat’tan döner’ demiştik” dedi.

Özelleştirme şartnamesinde bazı değişiklikler yapıldığını ancak bunların çözüm üretmediğini belirten Akçul, “Duyduğumuz kadarıyla şartnamede iki üç madde değişmiş. Müjde gibi açıklanan bu maddelerde işçi sayısı 2050 olarak belirtilip, sözüm ona güvence verilmiş. Ama kazanılmış haklarla ilgili hiçbir düzenleme yapılmamış. Lojmanları boşaltma süresi olarak belirledikleri 4 ayı, 12 aya çıkararak lojman sakinlerine lütufta bulunmuşlar. Bu nasıl bir iyileştirme, nasıl bir düzenleme?” ifadesini kullandı.

Varlık satışı ve özelleştirmeye karşı yürüyüşlerini yeniden başlattıklarını ifade eden Akçul, “Arkadaşlarımızla ortak aldığı karar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına kadar yürüyüp, sesimizi oradan bir kez daha duyurmak. Biz artık erteleme ve oyalama değil, bu karardan tamamen vazgeçilmesini istiyoruz. Gelin bu milli servetimize hep birlikte sahip çıkalım” diye konuştu.

Özelleştirmeye karşı mücadeleye devam edeceklerini aktaran işçiler ise yetkililerden yapıcı bir açıklama beklediklerini ifade ettiler. – ANKARA

Related Posts

İsrail’in ‘gizli planı’ ortaya çıktı: Yunanistan ile iş birliği içinde gerçekleşti

İsrail ve İran arasındaki savaşın başladığı günlerde Atina’da görülen İsrail uçaklarının, “gizli plan” ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nakledildiği ortaya çıktı. Uçakların, İsrail’in Yunanistan ve GKRY ile iş birliği içinde taşındığı ifade edildi.

11. Nükleer Santraller Zirvesi, İstanbul’da başladı

Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en büyük nükleer enerji buluşması İstanbul’da başladı. Rusya’nın nükleer endüstrideki 80. yılını kutladığı bu yıl, 11. Nükleer Santraller Zirvesi, sektörün yerli ve yabancı temsilcilerini aynı çatı altında buluşturuyor. Yapay Zeka ve Akkuyu Nükleer Santrali bu yıl ana temaları arasında yer alıyor.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Trump-Musk kavgasında yeni perde: Dükkanı kapatıp Güney Afrika’ya döner

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda milyarder Elon Musk ile yaşadığı tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı. Musk’ın, elektrikli araçlara ilişkin görüşlerini göreve gelmeden önce bildiğini ancak yine de onu desteklediğini …

İran’ın Ayetullah’ı, Trump’ın öldürülmesi için fetva verdi

İran’ın önde gelen dini lideri Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, yayımladığı fetvada Trump ve Netanyahu’yu “Allah’ın düşmanları” ilan etti. Şirazi, bu liderlerin ölümü için emir verdi. Ancak fetvanın içindeki gizli mesajlar Trump değil, İran’daki muhaliflere karşı oldu.

Prof. Dr. Adem Sözüer’den CHP’nin kurultay davasına ilişkin 10 maddelik açıklama

Prof. Dr. Adem Sözüer, CHP’ye açılan kurultay davasına ilişkin olarak açıklama yaptı. Sözüer, bu davanın ‘görünüşte dava’ olduğuna ve siyasi tasfiye için açıldığına ilişkin olarak 10 maddelik açıklamasında, “Partilerin hukuk dışı yöntemlerle etkisizleştirilmesi esasen suçtur. Bu suçların mağduru sadece o partinin üyeleri değil tüm toplumdur” dedi.