Portekiz Milli Takımı

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Portekiz, 10’da 10 yaparak kusursuz bir performans sergiledi. Bu süreçte 36 gol atan ve sadece 2 gol yiyen Cristiano Ronaldo önderliğindeki Portekiz, kupanın da en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyor.

MİLLİ TAKIM İLE AYNI GRUPTA

Şampiyonluğa ulaşmak isteyen Portekiz, Milli Takımımız ile birlikte aynı grupta yer alıyor. Portekiz F Grubu’nda ayrıca Çekya ve Gürcistan ile de mücadele edecek.

2016’DA KUPAYI ALDI

Daha önce 8 kez Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Portekiz Milli Takımı, 2016 yılında kupayı kazanmayı başarmıştı.

Roberto Martínez yönetimindeki Portekiz’in kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolverhampton Wanderers), Rui Patricio (Roma)
Defans: Antonio Silva (Benfica), Danilo Pereira (PSG), Diogo Dalot (Manchester United), Gonçalo Inacio (Sporting), Joao Cancelo (Barcelona), Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers), Nuno Mendes (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City)
Orta Saha: Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Neves (Benfica), Joao Palhinha (Fulham), Otavio Monteiro (Al Nassr), Ruben Neves (Al-Hilal), Vitinha (PSG)
Forvet: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Diogo Jota (Liverpool), Francisco Conceiçao (Porto), Gonçalo Ramos (PSG), Joao Felix (Barcelona), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers), Rafael Leao (Milan)

Portekiz’in fikstürü şu şekilde:
18 Haziran 2024: Portekiz – Çekya
22 Haziran 2024: Türkiye – Portekiz
26 Haziran 2024: Gürcistan – Portekiz

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx