TESK’ten Kurban Bayramı açıklaması: ‘Ben kasabım’ diyenler…

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu: Kurban Kesiminde Hijyen ve Profesyonellik Önemli

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesi yapılan kurban kesimlerinde hijyen ve profesyonellik önemine vurgu yaptı. Palandöken, kurban kesimlerinde yerel yönetimlerin ve veteriner hekimlerin denetimi altında olması gerektiğini belirterek, vatandaşların sağlık açısından riske atılmaması gerektiğini ifade etti.

‘Profesyonel Kasaplar Yer Almalı’

Palandöken, geçen yıl ülkemizde 850 bin büyükbaş ve 2.8 milyon küçükbaş kurban kesimi yapıldığını söyledi. Bu yıl da benzer bir kesim beklenirken, vatandaşların rahat bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Palandöken, kurban kesimlerinin profesyonel kasaplar tarafından yapılması gerektiğini ve modern ekipmanlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Randevulu Kesim Sistemleri Yaygınlaştırılmalı’

Palandöken, yerel yönetimlerin kurban kesimini hizmet olarak yapması gerektiğini vurgulayarak, kesim alanlarında temel ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gerektiğini belirtti. Kesim işlemlerinin sertifikalı ve işin ehli kişilerce yapılması gerektiğini ifade eden Palandöken, bu sayede hem hayvanların acı çekmesinin önleneceğini hem de sağlık ve hijyen standartlarının sağlanacağını dile getirdi.

TEMENNİLERİMİZ KURBAN BAYRAMINIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASIDIR!

Related Posts

Sakarya’dan 1.5 Milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye’nin otomotiv üssü Sakarya, 2025’in ilk dört ayında 129 ülkeye gerçekleştirdiği 1 milyar 576 milyon dolarlık ihracatla dikkat çekti. Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi devlerin üretim yaptığı kent, dış satımın yüzde 84’ünü otomotiv sektöründen sağladı.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Doğu Akdeniz’deki deniz trafiği yerli ve milli sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üç farklı lokasyonda yer alacak gemi trafik gözetleme istasyonları için inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir