Vekillerin Meclis’teki ‘kayyım’ nöbeti devam ediyor

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasını protesto etmek için Meclis kürsüsünü işgal etme eylemi yapan ve kendilerini engellemeye çalışıp ellerindeki dövizleri yırtan AK Partili vekillerle gerilim yaşayan DEM Parti TBMM Grubu Meclis Genel Kurulu’nda nöbet eylemine başladı.

Gece saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Kayyımı hiçbir şekilde kabul etmemiz söz konusu değil. Buradayız ve saat 12’ye kadar burada kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Beştaş’ın açıklamaları şöyle: “Şu anda Meclis Genel Kurulu’ndayız milletvekili arkadaşlarımızla beraber. Kayyıma karşı, bu darbeye karşı. Bugün gün boyunca, kürsü işgalinden sonra kamuoyuna da kısmen yansıdığı üzere iktidar ciddi bir örgütlenmeyle karşı saldırıya geçti. Daha doğrusu saldırıya geçtiler. Karşı kavramı doğru değil. Neticede şu anda Hakkari’de halk iradesine el koyan, gasp eden AKP iktidarı bunun duyulmasını bile istemiyor. Bir yandan Hakkari’de eş genel başkanımıza, DPB eş genel başkanlarına, milletvekili arkadaşlarımıza saldırı yapılıyor. Diğer yandan bütün illerde sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. Ve her an bu yasak süreleri uzatılıyor. Bu da yetmemiş olacak ki Meclis’tepartimize, bize, çok ciddi bir saldırı oldu. Önceden konuştular, tartıştılar, organize ettiler ve ortada hiçbirşey yokken, biz normal kürsüde durduğumuz sırada… Ki en demorkatik protesto hakkımız… Geçen haftalarda AKP grubu bile kürsü işgali yaptı. Bu kadar bilinen bir yöntemdir. Fakat tabii ki onlar buna tahammül edemediler. Ve ciddi bir saldırıya geçtiler.

Tabii ki bu saldırı karşısında dışarı çıkmadık, çıkmayacağız. Nöbetimiz devam ediyor. Çünkü onlar Meclis’in kapanmasını, kendilerine kabul ettiremedikleri gibi bu protestonun kamuoyuna yansımasını da istemiyorlar. Ama şunu söyleyeyim; Hepimiz gayet iyiyiz. Burada, Meclis Genel Kurulu’ndayız. Nöbetimize devam ediyoruz.

Tek bir talebimiz var; Hakkari’ye kayyım kararı geri alınsın. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Tamamen yaratılan delillerle, haksız, hukuksuz, zamanlamasına bile kendilerinin karar verdiği bir soruşturmadan yeni bir darbe girişiminde bulundular. Bunu hiçbir şekilde kabul etmemiz söz konusu değil. Buradayız ve saat 12’ye kadar burada kalmaya devam edeceğiz.”

EMEP’Lİ KARACA: KAYYUMLAR GİDECEK, HALK İRADESİ KAZANACAK

Nöbete katılan Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca da sosyal medya hesabından “TBMM’de, Hakkari’de ve tüm kazanılmış belediyelerin önünde devam eden nöbetle eşzamanlı olarak, kayyum darbesine karşı nöbete devam ediyoruz. Kayyumlar gidecek, halk iradesi kazanacak!” paylaşımı yaptı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx