Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tatil Sezonu Yaklaşırken Tüketici Hakları ve Önlemler

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin reklam ve tanıtım faaliyetleri artıyor. Ancak, kötü niyetli kişiler tarafından tercih edilen otel ve turizm tesislerinin fotoğrafları ve isimleri kopyalanarak tüketicileri mağdur etmek için kullanılıyor.

Sahte Rezervasyonlara Karşı Dikkatli Olun

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, sahte rezervasyonlardan kaçınmak için konaklanacak tesisin önceden araştırılması gerektiğini vurguluyor. Otel hakkındaki internet yorumlarına dikkat etmenin ve tatil öncesinde doğru kararlar almanın önemine işaret ediyor.

Ekonomik durumu göz önünde bulundurmanın da önemli olduğunu belirten Kılıç, otel fiyatları, ekstra hizmetlerin ücretleri ve bölge esnafının fiyat politikasının incelenmesinin vatandaşlar için gerekliliğine dikkat çekiyor.

Ulaşım imkanları, sağlık hizmetlerine yakınlık gibi detayların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Kılıç, tatilin planlı geçmesi için konaklama süresi ve gezilecek yerler hakkında plan yapmanın önemli olduğunu belirtiyor.

Ödeme Yapmadan Önce Sözleşme Yapın

Tatile karar verildiğinde, alınacak hizmetlere ilişkin detaylı bir sözleşme yapılmasını öneren Kılıç, ödemelerin belgelenerek yapılması gerektiğini kaydediyor. Sorun yaşanması durumunda tüketicilerin ilgili mercilere başvurması gerektiğini de hatırlatıyor.

Kılıç, tüketicilerin karşılaştıkları mağduriyeti gidermek için ayıplı hizmetleri kayıt altına almalarının önemine değiniyor ve şu önlemleri öneriyor: yapılan araştırmaları belgeleyin, önce otel yetkilisine sonra tur şirketine başvurun, eğer sorun çözülmezse tüketici hakem heyetine ya da Tüketici Bilgi Sistemi’ne başvurun.

Related Posts

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Selçuk Bayraktar’dan TB3 mesajı: Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu’da görev yapmasına ilişkin, “Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk.” ifadesini kullandı.

Polonya Büyükelçisi Lang: Türkiye’nin savunma sanayisi ile işbirliği geliştirilecek

Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang, Türkiye’nin savunma sanayisindeki ilerlemesini takdir ederek, gelecekte bu alanda güçlü bir işbirliği yapılmasını beklediğini belirtti. Lang, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda mükemmel olduğunu ve ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Polonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve gümrük birliği sürecini hızlandırma çabalarına da tam destek verdiklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir